Résztvevőink mondták

„Köszönöm a türelmeteket, a szakértelmeteket, a támogatásotokat. Nagyon fontos lépést tehettem az új életem szempontjából és a magam ritmusában.

...Köszönöm, hogy mától megélhetem a valódi mesém...elkövetkezendő életem első napján Bea és Sándor voltak velem...és persze mesés társaim is. Hálás vagyok, hogy szerető és kíméletes "bábákat" rendezett mellém az Ég...vagy jóóó helyre meséltem magam.” (Ildikó, 49)

„Nem gondoltam, hogy ekkora hatással lesz rám ez a tanfolyam, de végül minden képzeletemet felülmúlta. Csak superlativusokban tudok beszélni az egész tanfolyamról: egy percig sem lehetett unatkozni, izgalmasan váltakoztak a feladatok, de mégis jutott idő mindenre-mindenkire, arról nem is beszélve, hogy hihetetlen jól kiegészítitek egymást, egyszerűen jó a közeletekben lenni!” (R., 35)

„Most jöttem haza a kétnapos hétvégi varázsmese tanfolyamról. Néhány jelző: inspiráló, szívmelengető, önbizalom építő, szórakoztató, meglepetéseket tartogató, felold(oz)ó, távlatokat nyitogató...” (L., 49)

„Voltam már sokszor színházban, de itt sokkal intenzívebb élményeim voltak. Mázsás súlyokat lehetett hallani, ahogyan a szívekről leesnek, és korábban nem tapasztalt mélységeket és magasságokat élhettem át.” (A., 30)

"Köszönöm a sok-sok segítséget." (K., 35)

„A magam részéről rendkívül hasznosnak találtam a varázsmeseíró tanfolyamot, valamint különösen annak feldolgozása volt felszabadító élmény számomra. Azóta észrevettem, hogy az újra és újra felmerülő ugyanolyan vagy hasonló helyzetekre teljesen másképp reagálok, mint a mesém megírása előtt. Ebből fakadóan természetesen én is más - sokkal pozitívabb - reakciókat kapok, amik még inkább megerősítenek abban, hogy merre kell mennem. Amikor egy adott szituációban a régi minta szerint cselekednék, akkor rendszeresen kapok egy finom legyintést felülről, hogy le akartam térni a megkezdett útról és ezzel rögtön visszaterelődöm a helyes irányba. :) Az egészben az a csodálatos számomra, hogy mindez teljesen természetesen történik velem, anélkül, hogy "rágörcsölnék" vagy akarattal erre állítanám rá az agyamat. Nyilvánvalóan a szenzoraim erre vannak kihegyezve, de semmi erőfeszítést nem kell tennem annak érdekében, hogy értelmezni tudjam ezeket a jeleket - és ez igazán fantasztikus! Egészen biztos vagyok benne, hogy a közvetítésetekkel hatalmas segítséget és útmutatót kaptam az életemhez, amiért végtelenül hálás vagyok Nektek! :)”


„Kilapátoltuk, ami bennünk volt, és még jókat is nevettünk. Nagyon tetszett, hogy egyszerre volt jelen a mesék varázslatos világa és a gyakorlatiasság.”

„Megdöbbentő felismerés volt számomra, hogy felnőttkori problémáinknak milyen gyakran gyermekkori gyökerei vannak. És hogy ha ezekről nem tudunk, annak saját gyerekeink láthatják kárát."

„Kaptam kiskutyát, anyukát, társat, angyalt – és közben rájöttem, hogy mindezek bennem vannak! A többiek történetei közben folyamatosan nyeltem a könnyeimet. Csodálatos volt, hogy vadidegen emberek egyszer csak így megnyílnak egymás előtt.”

„Tudom, hogy sok a dolgom még magammal. Ez most olyan, mint egy reflektorfény, ami rávilágít a legfontosabbra. Ráadásul az írói vénámat is megmozgatta, végre életre kelt a fantáziám”.

„Érdekes volt látni, mennyire nem vesszük észre a dolgokat, amikor benne vagyunk. Sok mindenre rávilágított a mesém.”

„A varázsmese írás abban a legkülönlegesebb, hogy akkor is működhet, ha az ember látszólag semmit sem akar tőle. Azoknak ajánlanám a mesékkel való munkát, akik nem érzik úgy, hogy szükségük lenne rá; és azoknak is, akik az elfelejtett adósságaikat is szeretnek rendezni.”

A 2014. október 28-ai tanfolyam résztvevői


„Arról, hogy a mesék, többé-kevésbé észrevétlenül, de annál intenzívebben dolgoznak a háttérben, leginkább az álomnapló árulkodott nekem. Nem emlékszem, hogy valaha is ilyen bőségben törtek volna rám álmok, azt pedig, hogy ez tulajdonkeppen egyfajta kommunikáció, még soha nem tapasztaltam meg ilyen magától értetődően. Nagyon érdekes volt, ahogy folyamatosan reflektáltak egymásra, kiegészítették egymást, új szempontokat vetettek fel, igyekeztek több oldalról is körbejárni a kérdéseket. Váratlanul igen régi ügyek is terítékre kerültek, kiderült, hogy hiába feledkeztem meg a sok korábbi megoldatlan, lezáratlan élethelyzetről, azok továbbra is várják, hogy valamilyen formában nyugvópontra jussanak. Azóta már eltelt pár hónap, s úgy tűnik, az élmény elég erősnek bizonyult ahhoz, hogy konkrét változásokat indítson be.”

János, tanár


„Nagyon köszönöm a két varázslatos, mesés estét! Igazi ajándék volt!”

Edina, 40


"A varázsmese tanfolyam ráébresztett arra, hogy valójában milyen színes is a világ, és hogy a lehetőségeink száma végtelen. Igazán nagyon élveztem minden percét. Nagyon-nagyon köszönöm mindannyiótoknak, akikkel osztozhattam ezen az élményen! :)"

Andrea, 42


"A varázsmeseírás megindító, megrendítő és egyben nagyon intenzív volt, nagy köszönet!"

Orsolya, 34


"Elég volt hozzá egy mesét írnom és kaptam megkönnyebbülést és lett másik nézőpontom, energiám:)"

Gabi, 41


"Én is nagyon élveztem ezt a két estét veletek, és nagyon sokat adott a tanfolyam. Biztos vagyok benne, hogy találkozunk még, mert ahogy írtad is a FB-on, erre valóban rá lehet szokni. :)"

Gábor, 28


„Ez bizony megér egy mesét! Februárban voltam, felejthetetlen élmény volt. Mindenkinek ajánlom, aki szeretné megtapasztalni a mesék varázslatos erejét, amivel képes az életünket átformálni. Külön érdem a két szervezőnek, akik mesébe illő módon adják át a tudást, ami az alkalmak után az emberben él tovább. Rám nagyon jó hatással volt a varázsmese tanfolyam. Azóta teljesen máshogy állok ahhoz, hogy miként adom elő az életem eseményeit, miként kommunikálom a körülöttem zajló eseményeket, hogyan tekintek a múltba és a jövőbe. Látom, hogy ez egy varázslat, és mint ilyen, teremt valamit. Nekem meg hatalmam van afelett, hogy amit létrehozok, annak hatása minél tisztábban jelenjen meg az életemben. Nagyon jó, hogy megtanultam mesélni, szembesültem a gyengeségeimmel, és eszközt kaptam arra, hogy miként javítsak rajtuk. Hálás vagyok Nektek, és kívánom, hogy minél több kereső ember élje meg ezt az élményt!"

Bendegúz, 25


„Nagyon jó volt, szuper páros vagytok, ajánlom mindenkinek!"

Edina, 34


Olyan most, mintha lámpásom lenne a sötét erdőben. Olyan „lehet bátran cselekedni”-érzés. A többiek meséjével együtt kifejezetten felemelő érzésem van.

Ivett, 40


Eddig beszélni sem nagyon tudtam az érzelmeimről, és azt hittem, az ilyen „lelkizős foglalkozások” csak azoknak a nőknek valók, akik másképp nem tudják megoldani a problémáikat. Rájöttem, hogy ez nem így van. Itt most nem csak beszélni tudtam, hanem meg is élni. És ez a lényeg!

Attila, 48


Meglepetés volt számomra. Kétségeim voltak, hogy jó mesét írtam-e, és nagyon jó, hogy pozitív megerősítést kaptam: nem kell bűntudatomnak lenni, hogy nem ülök a szüleim szoknyája mellett.

Erika, 46


Nem volt elvárásom, de sokkal-sokkal többet kaptam, mint remélni mertem volna. Mindenki meséjében volt valami, ami a vesémig hatolt. A sárkányomnak pedig annyi!

Kati, 58