CSAKRAMESE TANFOLYAM - Transzformációs meseterápia

az egyes csakrákhoz tartozó erőink aktiválására, és az egyéni elakadások kezelésére

A 7 részes tanfolyam egy-egy esti 3-órás foglalkozás. A tanfolyam a legteljesebb hatást akkor fejti ki, ha minden foglalkozáson részt veszünk, mert így hétpróbás hősökké válhatunk.

Nyílt csoportoknál lehetőség van egy-egy alkalomra is becsatlakozni. A CSAKRAMESE-tanfolyam különösen ajánlott azoknak is, akik már részt vettek az alap Transzformációs mesetanfolyamon.

A 7 alkalom tematikája:

 1. Koronacsakra – Sors, életcél, küldetés
  Magasabb törvények az életünkben, a hétköznapokban
  Mottó: „Keresem a kapcsolatot a szellemi világgal”
   
 2. Homlokcsakra Pozitív gondolkodás és felelősségvállalás
  Tudatos gondolkodás, saját felelősségünk felvállalása
  Mottó: „Felelős vagyok a gondolataimért, mert ezek alakítják sorsomat”
   
 3. Torokcsakra Beszéd és kommunikáció
  Egyenes önkifejezés, magabiztos megnyilvánulás
  Mottó: „Minden helyzetben világosan fejezem ki magam”.
   
 4. Szívcsakra Empátia, szeretet, megbocsátás
  Mottó: „Szeretetet adok és kapok”
   
 5. Köldökcsakra Egészség, motiváció, örömteli tevékenységek
  Bátorság, kezdeményezőkészség, aktivitás
  Mottó: „Örömmel és szívesen tevékenykedek”
   
 6. Nemi csakra Párkapcsolat és kreativitás
  Harmonikus párkapcsolat titkai, alkotói kreativitásunk fejlesztése
  Mottó: „Boldog párkapcsolatban élek és örömmel alkotok”
   
 7. Gyökércsakra Ősbizalom, biztonság, földeltség
  Úton életcéljaink felé, helyem a világban
  Mottó: „Biztonságban vagyok és megtalálom a célomhoz vezető utat.”

 

Részvételi díj

 • Alkalmanként: 6000 Ft/alkalom
 • 7 alkalom együtt: 35.000 Ft

Jelentkezés: Napfényes Élet Alapítvány

www.napfenyestanfolyamok.hu

Telefon: (06-1) 311-9999

Vállalati Transzformációs Mese Tréning - mesés csapatfejlesztő és céges kihíváskezelő tréningek

4/8-órás Vállalati Transzformációs Mese Tréningjeink témái:

 • Probléma-feltárás, ütközések, megoldási mechanizmusok
 • Vezetői készségek, iránymutatás
 • Önkifejezés, megértés és kommunikáció
 • Empátia és együttműködés
 • Motiváció, kezdeményezőkészség, bizalom
 • Kreativitás, új impulzusok
 • Célok és lehetőségek

Milyen problémákra jelenthet megoldást?

Volt egyszer, hol nem volt (de igazából volt) egy cégvezető, aki a válság közepette attól félt, hogy el kell küldenie munkatársakat, és erre nem lesz képes. A foglalkozásokon rájött, mennyi saját belső erőforrása van. Megtanult szilárdan szembenézni a problémákkal, és végül nem is volt szükség arra, hogy bárkit elküldjön.

Vállalati vezetők legtöbbször belső kommunikációs problémákra, csoportban dolgozásra, munkatársak újramotiválására, változásokkal szembeni ellenállások kezelésére keresnek válaszokat. Manapság mindenre vannak már kész receptek. Számtalan probléma-megoldási technika létezik céges környezetben is.  Gyorsnak és hatékonynak kell lenni, fel kell venni a ritmust, és felelősséggel kell tudni segíteni a kollektívának, egyéneknek. S hogy ezt hogyan segíti a transzformációs mese-módszer?

A meseírásos módszer segítségével azonnal kapcsolódni tudunk a megoldáshoz – és egymáshoz! A mese olyan varázslatos eszköz, ami megmutatja prioritásokat, az aktuális témát, mellyel foglalkoznunk kell, és utat is mutat a megoldás felé. Ráláthatunk blokkjainkra, vakfoltjainkra, és személyes erőforrásainkra - személyes és csoport szinten egyaránt.

A mesében minden lehetséges! Igazi varázslat az, hogy ami képi/képzeleti szinten megvalósul, annak eredménye lesz a napi gyakorlatban is. Meseíráskor, ugyanis, nem szabunk gátat rögzült gondolkodásunkkal a teremtő szabadságnak, hanem engedjük, hogy mentális fordulat menjen végbe a mélyben: éppen erre van szükség! Ez a mesék korszakokon át máig érvényes, csodás üzenete!

Mi a módszer lényege?

A csapatépítéshez, a jó együttműködéshez szükséges, hogy figyelmesen meghallgassuk egymást; erre pedig nem szánunk sok időt manapság, aztán meglepődünk, mennyi a rossz kommunikációból fakadó félreértés, feszültség körülöttünk. Tapasztalatunk szerint különösen jellemző ez munkahelyi csoportokban, ahol gyakran szinte csak e-mailben kommunikálnak egymással. Az embereknek pedig szükségük van arra, hogy személyesen is találkozzanak, beszélgessenek magukról, egymásról. Erre a mesék képi-szimbolikus világa különösen jó, mert sokkal több nézőpontot vethet fel, mint egy normál hétköznapi beszélgetés, és sokkal nagyobb szabadságot is biztosít. A foglalkozáson tehát mesét írunk, majd azokról beszélgetünk, helyzetgyakorlatok és egyéb tréning-technikák segítségével feldolgozzuk a jellemzően legfontosabb közös motívumokat.

Hogyan zajlik a Vállalati Transzformációs Mese Tréning?

A 8-órás tréning során nem egyénileg, hanem a közösség egészét érintően foglalkozunk a csoporttal: meseírással, azok feldolgozásával, játékkal, beszélgetéssel. A tréningen a résztvevők megismerik, milyen a Transzformációs Mese, és meg is írják saját meséjüket. Ezáltal a közös, jobb agyféltekés, művészi tevékenység által a megszokottól eltérő, közvetlen kommunikáció jön létre a résztvevők között, melynek segítségével konkrét közösségi kérdéseket, problémákat tudatosítunk, és oldunk meg. Ez azért lehetséges, mert a mesék bizonyítottan pontos képet adnak a szituációról, emellett a mese megírása már önmagában is beindítja a szükséges átalakító folyamatokat. Az egyes mesék a közösség egészére hatnak, azokból a közösséget leginkább érintő kérdésekre lehet választ találni.

A program eredményességét tovább segíthetjük azzal, ha előzetes konzultáció során képet kaphatunk arról, hogy jelenleg milyen konkrét kérdések foglalkoztatják az adott csoportot.

A Vállalati Transzformációs Mese Tréning módszer kidolgozója Dr. Paola Santagostino, milánói pszichiáter és meseterapeuta, aki tanításait Szedlmayer Beának és Korpusz Sándornak adta át.

A mese tréning hivatalos honlapja: www.varazsmese.eu

Fecebook profil: varázsmese felnőtteknek

Jelentkezés egyéneknek:
Napfényes Élet Alapítvány

tanfolyam@napfenyes.hu
Tel.: 20-299-1111

Vállalatoknak, közösségeknek az ország egész területén:
varazsmese@gmail.com
Tel.: 30-231-6128
Tanfolyamvezetők: Szedlmayer Bea, Korpusz Sándor

Tanfolyami időpontok, jelentkezés, helyszín, feltételek

transzformációs meseterápia tanfolyamok egymást követő két héten, pl. két kedd este zajlanak 18:00 – 22:00 óráig, illetve a kétnapos tanfolyamok hétvégén 9:00 - 16:00óráig.

A jelentkezés az tanfolyam@napfenyes.hu e-mailcímen lehetséges. IDŐPONTOK és további információ: www.napfenyestanfolyamok.hu.

házikó Telefonszámunk: +36 1 311 9999

Tanfolyami díj:

Kétestés tanfolyam: 12 000,- Ft
Kétnapos tanfolyam: 18 000,- Ft

Helyszín:

NAPFÉNYES ÉLET ALAPÍTVÁNY
1063 Budapest, Bajnok u. 12.

Kihelyezett tanfolyamokra ajánlatkérés: varazsmese@gmail.com
Vidéki tanfolyamokhoz tanfolyamszervezőket keresünk. Jelentkezés: varazsmese@gmail.com, 30-231-6128 (Szedlmayer Bea)

Kedves Budapesten kívüli Érdeklődők, Programszervezők!

Transzformációs meseterápia-tanfolyammal és egyéb előadásainkkal, workshopokkal, tréningjeinkkel szívesen eljövünk a fővároson kívül szerveződő csoportokhoz is. Jelenleg többek között egy TÁMOP pályázati program keretében a Veled-Érted Egyesülettel és az Otthon Segítünk Alapítvánnyal működünk együtt egy Esztergom környéki családsegítő program megvalósításában. A rendszeres foglalkozások arról győznek meg, hogy az emberek nyitottak a számukra újszerű megközelítésekre: többeknek adott egy „egyszerű” beszélgetés olyan felismerést, új nézőpontot, ami megoldást jelenthet egy-egy nehezebb élethelyzetben. Várjuk tehát önszerveződő közösségek, művelődésszervezők, pályázati referensek jelentkezését is.

Kapcsolatfelvétel: 06 1 311 9999 vagy info@napfenyestanfolyamok.hu

Transzformációs meseterápia és munka

Írj egy varázsmesét, és jobban megy a munka!

Közösségfejlesztés a mesék ősi bölcsességével

hangyaA program elején rövid elméleti áttekintést tartunk: Miért vonzódik minden gyerek és felnőtt a mesékhez? Miről szólnak valójában a mesék?
Mi a varázsmese és hogyan írhatjuk meg a sajátunkat? 7 ok, amiért érdemes varázsmesét írnunk.

Ezután némi ráhangolódás után meg is írjuk saját mesénket.

A módszer egyik érdekessége, hogy jobb agyféltekés művészi tevékenységről van szó, de konkrét közösségi kérdéseket, problémákat is meg tudunk vele oldani. Ez azért lehetséges, mert a mesék képet adnak az aktuális szituációról, másrészt a mese megírása önmagában is beindítja a gyógyító folyamatokat. Az egyes mesék a közösség egészére is hatnak, és a tagok meséi a közösség legidőszerűbb kérdéseit is szimbolikusan megválaszolják.

A kétnapos tréningeken a közösségfejlesztés mellett a fókusz a résztvevoők egyéni élethelyzeteinek feldolgozásán van – ami szintén erős hatással van a munkahelyi közösségre.

További részletek és idoőpont-egyeztetés:

Napfényes Élet Alapítvány

Mail: tanfolyam@napfenyes.hu és varazsmese@gmail.com
Telefon: 061-311-9999 vagy 0630-231-6128

A mesemondás aranyszabályai szülőknek

Tanfolyamvezető: Szedlmayer Bea varázsmese-szakértő, transzperszonális pszichológiai terapeuta

gyerek árnyék léggömbbel A mese az egyik legfontosabb lelki táplálék a gyermek számára. Tudjuk, hogy szülőként Ön is mindent megtesz, hogy akár este fáradtan is meséljen gyermekének, hiszen ösztönösen is érzi, milyen fontos ez. Van néhány aranyszabály és törvényszerűség, amivel a mesemondó szülőknek érdemes tisztában lenniük ahhoz, hogy a mesélés a legjobbat tegye gyermeküknek. 
A „szülő-továbbképzésen” ezekkel a tudományosan megalapozott mesemondási és meseválasztási ismeretekkel és gyakorlati módszerekkel foglalkozunk. 

Témáink:

 • Miért jó a mese a gyerekek fejlődésének és lelkivilágának?
 • Miért fontos az esti mese?
 • Miért kéri egy gyermek többször ugyanazt a mesét?
 • A mesék változása életkortól függően
 • Milyen meséket érdemes mesélni, és milyet nem?
 • Miképp hat a gyermekre a felnőtt-logikájú mese?
 • Hogyan segíti a mesélés a felnőtt-gyerek viszony mélyítését?
 • Élő mesélés, vagy televíziózás, DVD-nézés?

Megfelelő számú jelentkező esetén indul.

Jelentkezés az info@napfenyestanfolyamok.hu e-mail címen.

Egyéni konzultáció

A csoportfoglalkozások mellett arra is van mód, hogy a tanfolyamvezetőkkel egyéni konzultáció keretében feldolgozzuk a mese által láthatóvá vált konkrét életkérdéseket.

Jelentkezz e-mailben az info@napfenyestanfolyamok.hu címen.